woensdag 27 april 2016

How-to: Bliksem Mcqueen Cars van fondant (Lightning Mcqueen)

Welke auto mag niet ontbreken op een Cars taart? Precies ja, Bliksem Mcqueen! De favoriet van veel kinderen. Bliksem Mcqueen is de rode auto van Cars en misschien ook meteen wel de meest bekende. In deze how-to laat ik jullie zien hoe je Bliksem Mcqueen van fondant maakt.

Bliksem Mcqueen fondant

Bliksem Mcqueen bestaat grotendeels uit een stuk rood fondant. Ik pak een bal rood fondant en maak er een worst van, de lengte is zo lang als de auto moet worden. Vervolgens druk ik de fondant wat plat. Ik zorg dat de voorkant en de achterkant van de auto worden gevormd. 

How to bliksem mcqueen fondant

Nadat de auto is gevormd markeer je zacht de grootte van de ruit. Zorg dat je de lijn niet meteen te diep maakt als je dan uitschiet of een fout maakt krijg je de lijn niet zomaar meer weg. Als je tevreden bent over de grootte dan kan je binnen de lijnen een laag rood fondant weghalen. 


Vul het vakje nu met wit fondant. Pak een klein bolletje wit fondant en plaats deze in het midden. Druk het bolletje voorzichtig uit, dit kan met je vinger of met behulp van wat tooltjes. Zorg dat het hele vlak wordt bedekt. 


Rol een stukje rood fondant uit en maak hier de 'oogkleppen' van. Je kan de lap zachtjes tegen het witte vlak aandrukken dan weet je hoe breed je de oogkleppen moet uitsnijden. Zorg dat bij de ene helft de oogklep net iets lager is. 

Pak wat licht blauw fondant en maak er twee kleine bolletjes van. Druk deze op het witte fondant. Plak er vervolgens twee zwarte bolletjes fondant op en daarna nog twee mini bolletjes wit fondant. Dit witte fondant plaats je niet midden op het zwarte maar een beetje aan de rechterkant. 


Maak met een mesje zachtjes een afdruk van ongeveer een halve cirkel. Pak wat wit fondant en plak 4 kleine bolletjes fondant op de motorkap. 


Met behulp van een mesje of een tool markeer je de mond. Druk het fondant wat weg of snij er een dun laagje uit. Pak vervolgens een balletje wit fondant en druk deze op de gemarkeerde positie. Doe dit hetzelfde als bij de ruit door een balletje in het midden te plaatsen en met een tooltje het witte fondant over de hele mond te verdelen. 


Markeer aan de rechter- en linkerkant met een ronde uitsteker waar de banden moeten komen. Zorg dat de markering goed in de auto is gedrukt zodat je gemakkelijk het rode fondant kan verwijderen. 


Rol een lapje rood fondant uit en snij een plak uit, net iets breder dan de auto is. Steek met een uitsteker een rood vierkantje uit. Snij dit vierkant doormidden en plak deze tegen de uiteinde van de rode lap die je net hebt uitgesneden. Dit wordt de spoiler van Bliksem Mcqueen. Laat dit vervolgens iets uitharden. 


Nadat de spoiler is uitgehard plak je deze achterop de auto. 


Druk met een ronde uitsteker vier rondjes uit zwart fondant en plak er een iets kleinere grijze cirkel op. Pak de banden tegen de auto aan. 


Print de beschildering van de auto uit op eetbaar papier en plak dit op de auto.


Rol een lap grijs fondant uit en snij hier de ramen uit voor de zijkant van de auto. Iedere zijkant heeft twee ramen. 


Je Bliksem Mcqueen van fondant is af!

Lightning mcqueen cars fondant how-to



Geen opmerkingen:

Een reactie posten